Ana içeriğe atla

O an onu gördüm.

Dev\let Taksim edilmek isteniyor

Yazının başlığına elbette döneceğim. Az sabır!

İstanbul'un en göz alıcı AVM'lerinden birindeydim.

Otoparka aracımı park edip, yürüyen merdivenlere yöneldim.

O an onu gördüm.

O zamanlar sakalı, bıyığı yoktu.

Başı yine kel, gözleri şimdiki gibi maviydi!

Limitleri zorlayan büyüklükteki cüsseli bir 4x4'ten inip, o da yürüyen merdivenlere yöneldi.

Benimkisi merak işte, “Acaba burada ne işi var bu artistin?” diye düşündüm.

Sorumun cevabını kısa bir araştırmanın ardından buldum.

Meğerse o artist o alışveriş merkezinin rezidans kısmında mukimmiş!

Kim mi dediniz bu artist?

Şimdilerde sakalı boyunu geçmek üzere olan muhteşem dizinin muhteşem karakteri!

Kim mi dediniz bu artisti?

İş Bankası reklamı ile köşe olup “kapitalizmin” bütün nimetlerini “höpleterek” götüren Mehmet Ali Alabora'nın “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş. Sen hala anlamadın mı?” twitine “Âlaaaa” nidalarıyla karşılık verip kendini Taksim Meydanı'na atan artist.

Kim mi dediniz bu artist?

Kalabalığın önünde yürüyerek amacı çoktan “ağaç eyleminin” ötesine geçmiş ve “hükümet devirme tekniklerinin” devreye girdiği atmosferde “gazlayan” mavi gözlü astist.

Çevreye yaydığı gaz ile büyük zarar veren 4x4'lere binen bir artist. Hani şu masumane şehir SUV'u filan de değil bindiği araç..!

Riya böyle bir şey işte.

Çevreyi kirleteceksin, ama “ağaç eyleminde” önde yürüyeceksin.

Kahrolsun kapitalizm nidaları ve “devrim şarkıları” söyleyenlerle kol kola yürüyeceksin ama kapitalizmin kalesi bankaların reklamlarında oynayıp bir çuval parayı götüreceksin..!

Amerikan emperyalizmine laf söyleyeceksin, Amerika'dan bir “ses” gelsin diye yönünü Washington'a döneceksin..!

Taksim olaylarında oraya “ağaçlara dokunulmasın”, “Gezi Parkı'nın yerine AVM yapılmasın” diyerek giden gerçekten samimi hislerle gidenlerin yaşadığı “hicranı” birkaç örnekle aktarabilirim, ama yeri değil.

Sırrı Süreyya Önder'in ağaç nöbeti, evrilip “Hükümet devirme teknikleri”ne dönüştüyse eğer…

Sadece bilinmeli ki, masum ağaç eylemi, uluslararası tröstlerin, yabancı servislerin ve devlet için iktidar kavgasına tutuşan yapıların dümen suyuna girmiştir..!

Bu savımı destekleyen o kadar argüman var ki ortada..!

Polise söz söyleyen de onu savunan da…

Mahkeme kararının Cuma akşamı alelacele verilmesi de…

Mahkeme kararından sonra iktidar partisinin yönetici ve bakanlarının hızlıca topa girmesi de…

Amerika'nın üst üste 3 açıklama ile Taksim meselesine dahil olması da…

Çok uluslu şirketlerin reklam ajanslarının televizyon ve gazete reklam rezervasyonları nı “Taksim'e yeterince duyarlı olunmadı” gerekçesiyle iptal etmesi de benim şüphelerimi güçlendiriyor.

Basiret ve sağduyudan bahsediyor herkes.

Oysa biraz daha geriye gidip…

Reyhanlı'da 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan çifte saldırı öncesi ve sonrasında yaşananlara.

Beyaz Saray'ın Kırmızı Oda'sında Başbakan Erdoğan ile Obama arasındaki görüşmeye…

3'ncü köprünün isminin Yavuz Sultan Selim olarak açıklanmasından sonraki tartışmalara…

İçki satışını düzenleyen yasanın Meclis'ten geçmesinden sonraki “algı yönetimi”nin nereye evrildiğine…

Bakılsaydı eğer..!

Hazreti Peygamber şöyle der, “Kuzuyu güden, kurdu düşünmek zorundadır!”

Yöneticilerimiz , memleketin koç postuna bürünmüş yaşlı kurtlarını unutmuş görünüyordu..!

Oysa en iyi onlar biliyor olmalı, Türkiye Cumhuriyeti'nin genlerinden yabancı unsurların olduğunu!

Baka kalmak böyle bir şey!

Devleti Taksim'de taksim etmek istiyorlar!

Ya devlet başa ya kuzgun leşe!

Kalın sağlıcakla.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur.

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur. Haim Nahum, Osmanlı Bankasından çaldığı paraları İsviçre’ye aktardı. Haim Nahum çaldığı paraların yarısını bir oğlu Bernar Nahum’a diğer yarısını da diğer oğlu Vehbi Koç’a verdi. Bernar Nahum ve Vehbi Koç o rtaklasa BEKO’yu kurdular. Vehbi Koç’un serveti, Osmanlı Parasıdır. ***** “Koç ve Doğramacı ailesini yakın izlemeye almak gerek.. Vehbi Koç kimdir? Bakarsınız ipin ucu Bandırma vapuruna kadar gider.. Bernard Nahum da çok önemli bir isim ve tabii Haim Nahum Efendi de öyle.. Koç deyince bugün akla Mustafa Koç, Rahmi Koç gelse de, aslında Koç ailesinin asıl önemli isimleri Kıraçlar. İnan Kıraç da damat..! Bu Hayim Nahum adı önemli.. Lozan’ın perde gerisindeki Siyonist o.. Türkiye’deki “Arap Düşmanı Kemalist Milliyetçilik”i n sponsoru da O. Daha sonra gitti Nasır’a danışman oldu, Arap Yahudilerini örgütledi ve Türk düşmanı Arap milliyetçiliğin in liderliğini üslendi..! Arap düşmanı Kemalist Türk milliyetçiliği fikrinin arkasında kimler vardı bakın bakal

israil’in 2. cumhurbaşkanı Atatürk’ün hocası Şemsi Efendinin oğlu

SABETAY ve PAKRADUNİ’ ler   Selanikli'nin yakın dostları TSK’nın hazırladığı “Atatürk Köşesi”nde Mustafa Kemal Paşa’nın boyunun 1.74 olduğu yazıyor. Bugüne kadar 1.68 olduğu biliniyordu.. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunu açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunun bilinenin aksine 1.68 değil, 1.74 olduğunu açıkladı. Atatürk’ün boyu 1.74 i ken, kilosu 74-76 arası, ayak numarasının da 42 olduğu açıklandı. Siz babasının adının Ali Rıza, annesinin adının Zübeyde olduğunu kabul etmeye devam edin ve tabii Selanik’te doğduğunu da! Resmi tarih iddiasını

Atatürk un SEVGILISI Fikriye nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi.

Hayatı gizemlerle dolu Fikriye’nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi. Yazar Fatih Bayhan tarafından yapılan çalışmada Fikriye’nin aynı zamanda Atatürk’ün imam nikâhlı eşi olduğu ve ondan çocuk aldırdığı iddia ediliyor.  Zübeyde, Makbule, Latife, Fikriye, Sabiha, Ülkü… Atatürk’ün kadınları. Anne, abla, eş, sevgili, evlatlık... Mustafa Kemal’in etrafındaki kadınların her biri ayrı bir araştırma konusu aslında. Latife Hanım ile Atatürk’ün ilişkisi sıradan bir karı-koca münasebeti değildi elbet. Gazi’nin etrafındaki kadınların çoğu güçlüydü şüphesiz. Ama Fikriye’nin durumu farklıydı. Mahzun, acılı, âşık, ihtiraslı, bir o kadar da çocuktu Fikriye. Zaten acılarla örülü hayatı da bunu gösteriyor. Fikriye yitik bir kadındı. Çünkü Atatürk’ün hayatının belki de en gizli kalan parçasıydı.  Atatürk ile Fikriye’nin ilişkisi nasıldı? Fikriye Köşk’te sıradan bir kadın mı yoksa Mustafa Kemal’in kalbindeki en derin yara mıydı? Fikriye intihar mı etti? Atatürk, Fikriye’ye dinî nikâh