Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül 7, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Karar asamasina nasil gelindi Ergenekon'un en kritik dosyası: Danıştay cinayeti

A dı m A dı m  İşte aktörleri ve tüm detayları ile Danıştay cinayeti:  (kim kimdir) "Ergenekon Davası'nın" en önemli dosyası Danıştay Cinayeti. Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması ile başlayan Danıştay 2'nci Daire Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin'in öldürülmesi ile sonuçlanan süreç  5-10-11 Mayıs 2006'da Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atıldı. İlk 2 bomba patlamadı. Şüpheliler yakalanamadı. 7 Mayıs 2006'da Danıştay saldırısı gerçekleşti. Danıştay 2'nci Daire Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin, avukat Alparslan Arslan tarafından öldürüldü. Cinayetten bir saat sonra dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin  Ak Parti 'ye yönelik tepkilere karşılık soruşturmayla ilgili olarak, “Sürprizlere hazırlıklı olun” dedi.

Ey Aslını İnkar Eden Kemalist Gençlik

 “Peki sizin ecdadınız kim?” O geçmişi bir sorgula  “Övündüğünüz kişilere de lütfen bir kerecik bakar mısınız?” ve ardından o dönemde yaşanan çarpıklıklar Millet yiyecek bir dilim ekmek bulamazken, Ankara’daki yöneticilerin ihtişamlı salonlarda balodan baloya koştuklarını… Jandarma ve tahsildar baskısı altında toplanan vergilerin (parası olmayanın koyunu, danası ahırdan alınıp götürülürdü) üst düzey yöneticilere bol keseden ikram edildiğini… En müsrif Padişah’ın (Sultan Abdülmecid) bile “fazla masraf oluyor” diye kullanmadığı Saray Yatı “Ertuğrul”un ıskartaya çıkarılıp yerine dünyanın en büyük, en lüks yatı “Savarona”nın satın alındığını… Atatürk’ün, kendi döneminde dünyanın en zengin insanları arasında sayıldığını, maaşının bugünkü

65 YIL ONCE YAZILAN MEKTUP Hasan el-Benna

Hasan el-Benna'nın 65 yıllık mektubu..  (gelecegi gorebilmek) Mısır'da Müslüman Kardeşler Cemiyeti'nin (İhvan) kurucusu Hasan el-Benna'nın, 1948 yılında cemiyetin kapatılmasından bir gün önce yazdığı mektubu, İhvan'ın internet sitesinde yeniden yayımlandı. İhvan'ın yasal derneğinin kapatılmasına yönelik açılan davayla ilgili tartışmalar devam ederken, El-Benna'nın 65 yıl önce de cemiyetin kapıtılmasından 1 gün önce ya zdığı mektubunun, bugün internet sayfasında yeniden yayımlanması dikkati çekti. Mütefekkir El-Benna'nın o dönemde kaleme aldığı mektupta, İhvan'ın, hedeflerini gerçekleştirmek için devlete ihtiyacının olmadığını, hareketin gücünü "Bizzat kendinden aldığı, inananların Allah'ın desteğine mazhar oldukları" ifade ediliyor.