Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül 8, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Tarihin çöplüğünden hangi parçaları çıkarıp incelemeliydim?

Sivas Kongresi’nin ABD’ye gönderdiği mektup Nutuk’ta neden yer almadı? Tarihin çöplüğünden hangi parçaları çıkarıp incelemeliydim?” diye soruyor Michel de Certeau ve ekliyor: “Çöplükleri karıştırdım, kütüphanelerin araştırma salonlarında, yani çok eski cesetlerin ‘muhafaza edildiği’, elden ele gezdirildiği bu mağaralarda saatlerimi geçirdim. Öğrendim ki, bütün bu geçmişte gizlenen ve bize karşı direnen belli bir yapılanma var.” Filozof, yakın tarihimizin halini anlatmış sanki. Bir enkazın, hatta çöplüğün içinden parçalar arayanlara benziyoruz. Hâlâ; ve galiba uzunca bir süre de böyle olacak. Sıkı durun! Zira Nutuk’ta ‘Gönderilebilip gönderilmediğini hatırlamıyorum’ cümlesiyle üstü örtülmek istenen ‘muzır’ bir belgenin Sivas Kongresi tutanaklarındaki Osmanlıca orijinaline ulaşmış durumdayım. (Kongre tutanaklarını gün yüzüne çıkaran Recep Toparlı ve basımına destek olan Sivas Belediyesi Başkanı Doğan Ürgüp’e okkalı bir teşekkür boynumuzun borcu. Buruciye Yayınları’na da elbette.

Her müslümanın, otuz iki farzı bilmesi ve uygulaması gereken Farz ameldir.

32 Farz  Her müslümanın, otuz iki farzı bilmesi ve uygulaması gereken Farz ameldir. 32 Farz doğrudan değil, bir çok amelin ve yapılması gerekenlerin toplamından bulunmaktadır. 32 Farz Ana Öğeleri Şöyledir. İmanın şartı:  Altı  (6) İslamın şartı:  Beş  (5) Namazın farzı:  Oniki  (12) Abdestin farzı:  Dört  (4) Guslün farzı:  Üç  (3) Teyemmümün farzı:  İki  (2) Bunları Toplamı : 32 Farz'ı Oluşturur. Şimdi 32 Farz'ı Alt Detayları İle Ele Alacağız. İmanın şartları (6)

Evlilik bu degil Bekar kardeslerim okuyalim

Evlenmek istiyorum Evlenmek niyetiyle görüşmeye gelmişlerdi. Delikanlı, genç kızı, şöyle bir süzdü ve sessizce düşündü: "Güzel kız fena değil. Ama biraz kendini beğenmiş. Acaba bu hali devam eder mi? Ya ederse? O zaman bununla yaşanmaz. Ben dayanamam ukala bir kadına, kadın dediğin biraz uysal olmalı... Neyse canım, hele bir evlenmeyi kabul etsin. Ben onu değiştirmeyi bilirim." Genç kız da simasının ortasına sinsi bir tebessüm kondurdu.

Devlet, TC başlıklı, KDV’li, polis korumalı, yasal icki ve fuhşu kaldırmalıdır.

Bir Kadeh Rakıda Fırtına BİR kadeh rakıda fırtına… Be adamlar hatunlar!.. Muhalefet yapacaksanız şunu adam gibi doğru dürüst yapsanıza. İslamcı iktidar içki konusunda faşizm yapıyormuş… Bu ne gülünç ve ucuz muhalefettir. Dünyanın bütün Hıristiyan ülkelerinde içki konusunda kısıtlamalar olduğunu bilmiyor musunuz? Biliyorsunuz ama bilmezlikten geliyorsunuz. Rusya Federasyonunda içkinin millî bir fe laket ve bela haline geldiğini bilmiyor musunuz, görmüyor musunuz? İçmek hürriyeti kısıtlanıyormuş… Ben ise bir Müslüman olarak ülkemin bir meyhane-i kübra haline geldiğinden şikayetçiyim. Her yerde içki fabrikaları harıl harıl üretim yapıyor. İçen içene… Sarhoş sürücülerin yaptıkları kazalar yolları mezbahaya çeviriyor.