Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Şubat 23, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Aynası ufkumun, ateşten bayrak! (suriye operasyonu ve o gece)

BÜYÜK DOĞU MARŞI Allah'ın seçtiği kurtulmuş millet! Güneşten başını göklere yükselt! Avlanır, kim sana atarsa kement, Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebet. Allahın seçtiği kurtulmuş millet! Güneşten başını göklere yükselt! Yürü altın nesli, o tunç Oğuz'un! Adet küçük, zaman çabuk, yol uzun. Nur yolu izinden git, KILAVUZ'un! Fethine çık, doğru, güzel, sonsuzun!

Türkiye Suriye topraklarında Dünya ve İngiltere basınında Süleyman Şah operasyonu

Türkiye'nin Suriye toprağına girerek, Süleyman Şah türbesi ve Saygı Karakolu'nu boşaltma operasyonu İngiltere basınında da yer aldı. Independent gazetesi haberi "Osmanlı Operasyonu" başlığı ile verirken, Guardian gazetesi operasyonu "Türk kuvvetleri türbeyi IŞİD'den koruyan askerleri kurtarmak için Suriye'ye girdi" şeklinde verdi. Operasyonda Ankara'nın Kürt savaşçılarla işbirliği yaptığını yazan Guardian, operasyonun Kürtlerin kontrolündeki Kobani'den geçilerek yapıldığını yazdı. Financial Times gazetesi ise Türkiye'nin bugüne kadar Suriye'ye en büyük müdahalesini bu operasyonla gerçekleştirdiğini yazdı. Gazete bu operasyonun, Ocak ayında İstanbul'da yaşanan intihar saldırısının ve ülkedeki diplomatik misyonların hedef haline geldiğine dair uyarıların ardından Ankara'nın IŞİD'e dair endişelerini de yansıtıyor olabileceğini söyledi. Daily Telegraph haberi "Türkiye kutsal türbeyi kurtarmak için Suriye'

Sevgili Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) hakkında kim ne dedi

Avrupalı yazarlar ve ilim adamları ne dedi? En Etkin 100, Michael H. Hart Dünyanın en etkili insanlar listesinin başına Hz. Muhammed'i koymam bazı okurları şaşırtabilir, bazılarını da kuşkuya düşürebilir, ancak Hz. Muhammed tarihte, hem dini hem de laik düzeyde üstün başarılı olan tek insandı. Kahramanlar,Thomas Carlyle Biz Hz. Muhammed'i peygamberlerin en önde geleni olduğu için değil, kendisinden en serbestçe söz edebileceğimiz peygamber olduğu için seçtik. O hiçbir surette peygamberle­rin en hakikisi değildir, ama bence hakiki bir peygamber­dir.