Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Aralık 12, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BIR KIZ KULESI OYKUSU

Bir Uskudar Dostu olan Arkadasimdan dinledigim hikaye sizlerle paylasmak istedim.   1827 yilinda Almanya'nin Brandenburg kentinde Karl adinda bir cocuk dunyaya gelir. Babasi muzik ogretmeni olan Karl, aile icinde bas gosteren huzursuzluklardan dolayi bir Fransiz yetimhanesine gonderilir. Daha sonra gemilerde mico olarak calisir. Hamburg'tan kalkan bir gemiyle Istanbul'a giderken henuz 12 yasindadir.

İlim, Amel, Seyru Suluk Bölüm :2/2

İlim, Amel, Seyru Suluk   Bölüm  :2/2 Toplam  2  Bölüm CAMİ’UL FAZAİL VE KAMİLİR-REZAİL   Kaynak: Aziz Mahmut Hüdayi (k.s.) Amme Hukukuna Dair Faziletleri:   Amme hukuku denilince insanların ırz ve namuslarına dil uzatmaktan sakınmalı ve dedikodu, kovuculuk, yalan ve benzeri dil ile işlenen günahlardan çekinmek akla gelir.  Gıybet, müminin duyunca hoşlanmayacağı sözleri ortasından söylemektir. İstir dini ister dünyevi ne olursa olsun gıybet yapılmamalıdır. Bir Müslüman’ın şerefine dil uzatmak en büyük günahlardan biridir. Gıybete şu dört yerde başka çare kalmadığı zaman izin verilmiştir. 

İmam Nevevi 50 Hadis

  Yeni yaz ı  dizisi   Her g ü n Be ş  Hadis B ö l ü m -8 HADİS OTUZBEŞ   عن أبي هريرة رضي الله عنه ، قال : قال رسول الله صلي الله عليه وسلم : ( لا تحاسدوا ، ولا تناجشوا ، ولا تباغضوا ، ولا تدابروا ، ولا يبع بعضكم على بيع بعض ، وكونوا عباد الله إخوانا ، المسلم خو المسلم ، لا يظلمه ولا يخذله ، ولا يكذبه ، ولا يحقره ، التقوى ها هنا ) ويشير صلى الله عليه وسلم إلى صدره ثلاث مرات – ( بحسب امرىء أن يحقر أخاه المسلم ، كل المسلم على المسلم حرام : دمه وماله وعرضه ).  رواه مسلم [ رقم : 2564 ].   Ebu Hüreyre (ra)'den, demiştir ki, Rasulullah (sav) şöyle buyurdu: Birbirinize hased etmeyiniz. Alış verişte birbirinizi aldatmayınız. Birbirinize buğzetmeyiniz. Birbirinize sırt çevirip dargın durmayınız. Birinizin pazarlığı üzerine bir kısmınız pazarlık yapmasın (açık arttırma usulü değilse). Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez. Onu yardımsız bırakmaz. Ona yalan söylemez. Onu hakir görmez. (Üç kere göğsüne işaret ederek) takva işte buradadır.