Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Nisan 4, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Eğer cünüp iseniz iyice temizlenin (Maide Suresi, 6) Bunları biliyor musun?

Gusül (Boy Abdesti) Gusül, fıkıh ilminde, bütün bedeni temiz su ile yıkama şeklinde yapılan abdest gibi hükmi (dini) bir temizliktir. Guslün dini bir vazife olmasının delili: “Eğer cünüp iseniz iyice temizlenin.” ayet-i kerimesidir. (Maide Suresi:6) İyice temizlenmek emri, her hangi bir uzva mahsus olmaksızın umumi olarak temizlenmeyi emretmektedir. Hazreti Ali (Radıyallahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:

Fatih’in oğlu Sultan Beyazıt

İki Kere Ölüp Cenazesi İki Defa Kılınan Osmanlı Padişahı Osmanlı padişahları arasında, Fatih Sultan Mehmed ve onun oğlu Beyazıt Veli gibi, Abdülhamid Han gibi evliya padişahlar çok gelmiştir. Aşağıda okuyacağınız hadise, Evliya Çelebi’nin kaydettiğine göre, Sultan Beyazıt Veli’de vuku bulmuştur. Hazreti Fatih’in oğlu Sultan Beyazıt , saltanatları zamanında vefatından yedi sene evveline kadar et yememişlerdi. Bir gün o kadar çok paça yemek istedi ki, artık dayanamayacak hale gelmişti. Kendisi ise nefsine harp ilân etmişti, muvaffak olmak için uğraşıyordu. En sonunda bir tabak sirkeli ve sarımsaklı paça getirilmesini emretti. Paça çorbası geldikten sonra da önüne koyup yemedi ve nefsine hitaben:

Hayatin 3geni Islam Turkler Dunya

TÜRK LER : Türkler, Asyanın en büyük ve en meşhur milleti olup,  Turan milletlerindendir.  Türkler en evvel Sibirya ile Çin arasında olan Altın Dağı taraflarında yaşamışlar ve oralardan defalarca güney ve batıya doğru yayılarak Çin’de ve Türkistan memleketlerinde fetihler yapmışlardır. Türkler eskiden beri iki şubeye ayrılmış olup; Türkistan’ın doğu tarafında bulunanlar: Uygur; batı tarafındakiler de: Türk ve Türkmen isimleriyle bili­nirlerdi. Peygamberimiz’in (A.S.M.) hicretinden 350 sene sonra Tağ Han neslinden olduğu rivayet edilen Türkmen Hükümdarlarından Salur Han , İslâm dinini kabul ederek Kara Han ismini almış ve kavminin de ekserisine İslâm dinini kabul ettirmişti. O sıralarda Türk ve Türkmen kavimleri İslâm hilafet merkezi olan Bağdad’a gidip gelmeğe başlamışlardı. Fıtrî cesaret ve kahramanlıklar hasebiyle Abbasi Halifeleri, bunları askerlik hizmetlerine al­mışlardı. Bu sebeble Türkler, Azerbeycan ve Erzurum taraflarına dolmuş­lardı. Türkler, zamanla kumandanlık ve ümer