Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ağustos 23, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

OSMANLI GERI GELIR MI?

Devlet-i Aliyye'nin yükselme döneminde, Avrupa'da Osmanlı hayat tarzı ve modası oldukça etkiliydi. "Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur. Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi(gercek tarih) vurulur." Bati ürküyor ! Yakında yeniden canlanmış bir Osmanlı İmparatorluğu ile karşı karşıya kalınabilirmiş! Yiğit düştüğü yerden kalkarmış ya... Ne Osmanlıymış düşünebiliyor musunuz? Sultan Süleyman döneminde Fransa Krallığı'nın bütçesi 4 milyon altın, İngiltere Birleşik Krallığı'nın bütçesi 3,5 milyon altındı. Aynı dönemde Osmanlı'da sadece Sivas vilayetinin bütçesi ise 20 milyon altın. Bugünün küresel aktörü ABD, Osmanlı'yla mukayese edilebilir mi?

Ayakta uyuyanlar bu gibi hadiselerle ilgilenmez.

Bu yikilan ilk  iLK MiNARE DEGil hepsi CHP Marifeti Ayaspaşa Camiinin Minaresi 1930’lu yıllarının bir günü… Taksim Ayaspaşadaki Park Otel’in restoranındayız… Canlı müzik var, yeniliyor içiliyor… Bu gece orada önemli bir şahsiyet var. Rakı içiyor, etrafı cıvıl cıvıl kadınlar, kodamanlar… Bir lokma meze, bir yudum rakı… Gözler süzgün… Suratlarda yapmacık gülücükler… Başlar metronom gibi sallanıyor… Evet efendim, haklısınız efendim, isabet buyurdunuz efendim… Hehehe hihihi efendim… Birden orkestra durur, müzik kesilir, bir sessizlik olur… Önemli şahsiyet ne oldu, niçin müzik durdu der, şefi çağırın bana hemen… Şef bir Ermeni müzisyendir. Koşar gelir bel eğer boyun kırar, buyurunuz Hazretim der. Çakır keyf büyük zat: Orkestra niçin sustu?

Hz. Muhammed’in(a.s.m) Mezarını Atatürk Yıktırmadı Yalanı Bu kacinci YALAN

Atatürk'ün Suudi Kralı'na çektiği iddia edilen telgraf yalanı Hz. Muhammed’in mezarını yıkmak isteyen Suudi Arabistan yetkililerine Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sert bir telgraf gönderdiği ve bunun üzerine Suudi Arabistan yetkililerinin bu eylemden vaz geçtiklerine ilişkin iddialar, internet dünyasının en popüler palavralarından birisi. Bu konuda tarihçi yazar Murat Bardakçı, tarihi Google’dan öğrenenlere ait 6 yanlış bilgiyi anlattığı yazısında ‘Hz. Muhammed’in(a.s.m) mezarının Suudiler tarafından yıkılmasına Atatürk’ün engel olduğu’ iddiasının palavra olduğunu şu şekilde dile getirirdi:

O beni hiç üzmedi ben de onu üzmedim. (inananlara ozel)

GENÇ KALMANIN SIRRI 70, 80 ve 90 yaşlarında üç kardeş varmış. Üçü de, 60 yaşında üçüzler gibi görünüyormuş.  70 yaşındakine genç kalmanın sırrını sormuşlar. O da, 80 yaşındaki abisine sorulmasını söylemiş. Benden on yaş büyük olduğu halde, benim gibi 60 yaşında görünüyor demiş. 80 yaşındakine gitmişler, o da 90 yaşındaki abisini göstermiş, benden büyük olduğu halde o da, 60 yaşında görünüyor, ondan sorun demiş.  90 yaşındaki delikanlı ihtiyara sormaya gitmişler. Buyurun size açıklayayım demiş. Önce bir şeyler yiyelim, ondan sonra anlatırım demiş. Yemekten sonra sofraya bir karpuz getirmesi için hanımına rica etmiş. Hanımı genç nine de, üst kattaki tavandan bir karpuz seçip getirmiş.