Ana içeriğe atla

Doksan yildan beri Selanik-Samsun hattina hapsedilerek heykel dikme,tören düzenleme

"YALAN YAZAN TARIH UTANSIN" sayfasi ve INEBAHTI SAVASI 

Orta Asya`dan Anadolu`ya,Avrupa ve Afrika`ya,Amerika ve Okyanusya`ya kadar yasanan ve yazilan her tarih sayfasinda adi ve imzasi olan bir millettik

Ta ki 1923 yilina kadar..!

Doksan yildan beri ise Selanik-Samsun hattina hapsedilerek heykel dikme,tören düzenleme,kutlama yapma haricinde dünya sahnesinde bir varlik gösteremedik.

Biz bu degiliz!

7 düveli yendik dediler dönüp dolasip Yunan zaferi anlattilar.

Büyük kurtarici eliyle düsmanlardan kurtarildik diye ögretildi ama bu millete A`dan Z`ye düsmanin kurallari uygulandi,kanunlari dayatildi.

Var mi bizden baska,savas meydanlarinda yendigi düsmaninin kurallarina göre yasayan bir millet?

Ne zamana kadar yalanlarla bu milleti uyutacaksiniz,ne zamana kadar o törenden bu kutlamaya kosturarak milleti oyalayacaksiniz?

Biliyoruz..! Paylasimlarimizdan rahatsiz oluyorsunuz. Sayfamizi 5.ci kez kapattiniz,5.ci kez actik.Tekrar kapatirsaniz yine acacagiz.

Sizin kapatmalariniz bizim attigimiz tohumlarin yesermesini engelleyemez.Burda gercegi ögrenen bir kisi bile olsa biz görevimizi yapmis sayiliriz fakat siz aydinlanmis o bir tek kisinin isiginin nerelere,kimlere ulasacagini,ulastigini bilemeyeceginiz icin sayfa kapatmaniz anlamsiz olur.Kapatmaniz gereken sayfamiz degil,sayfamizin kurucu adminidir.Ona da sizin gücünüz yetmez.

Sayfamizin kapatilmasini "Inebahti Savasi"na benzetiyor ve size Sokollu Mehmet Pasa ile cevap veriyoruz.

Hic bir güc,hic bir engel gerceklerin ortaya cikmasina engel olamayacaktir.Okuttugunuz tarih yalan,kutsadiginiz kahramanlar sahte.Teknoloji sizin yalanlarla ördügünüz tarih tarlanizi dev tsunami dalgalariyla silip süpürecek!

Kıbns'ın, Osmanlı Devleti'nin eline geçmesi üzerine, ispanya, Malta, Venedik ve diğer italyan devletleri birleşerek Osmanlının Doğu Akdeniz'deki üstünlüğünü kırmak için, Papanın önderliğinde bir Haçlı donanması hazırladılar. Haçlı donanması, inebahtı'da Osmanlı donanmasını hazırlıksız yakaladı. Osmanlı donanması büyük bir yenilgi aldı ve birçok gemisini kaybetti. Yalnizca Kılıç (Uluç) Ali Paşa, komuta ettiği filoyu kurtararak istanbul'a getirdi.

Bu yenilgileden sonra II. Selim yeni bir donanma kurdurtmuştur.Donanmayı kurmak görevini de Kılıç Ali Paşa’ya vermiştir.Kılıç Ali Paşa, baharda her şeyi tamamlamış, donanmayı hazır etmiş.Müthiş bir muharebe olmuş, Osmanlı zaferle neticelendirmiş bu muharebeyi…Onların bu bozgunundan sonra, Sokullu Mehmet Paşa; 7 Mart 1573’de Venedik Büyükelçisi Barbaro’ya tarihe geçecek şu sözleri söylemiş.

“Biz sizden Kıbrıs Kralığını alarak kolunuzu kestik. Siz ise donanmamızı yakmakla bizim sakalımızı traş ettiniz. Kesilen kol yerine gelmez.Traş edilen sakal daha gür büyür.”




Yorumlar

Unknown dedi ki…
cok guzel yazilara devam

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur.

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur. Haim Nahum, Osmanlı Bankasından çaldığı paraları İsviçre’ye aktardı. Haim Nahum çaldığı paraların yarısını bir oğlu Bernar Nahum’a diğer yarısını da diğer oğlu Vehbi Koç’a verdi. Bernar Nahum ve Vehbi Koç o rtaklasa BEKO’yu kurdular. Vehbi Koç’un serveti, Osmanlı Parasıdır. ***** “Koç ve Doğramacı ailesini yakın izlemeye almak gerek.. Vehbi Koç kimdir? Bakarsınız ipin ucu Bandırma vapuruna kadar gider.. Bernard Nahum da çok önemli bir isim ve tabii Haim Nahum Efendi de öyle.. Koç deyince bugün akla Mustafa Koç, Rahmi Koç gelse de, aslında Koç ailesinin asıl önemli isimleri Kıraçlar. İnan Kıraç da damat..! Bu Hayim Nahum adı önemli.. Lozan’ın perde gerisindeki Siyonist o.. Türkiye’deki “Arap Düşmanı Kemalist Milliyetçilik”i n sponsoru da O. Daha sonra gitti Nasır’a danışman oldu, Arap Yahudilerini örgütledi ve Türk düşmanı Arap milliyetçiliğin in liderliğini üslendi..! Arap düşmanı Kemalist Türk milliyetçiliği fikrinin arkasında kimler vardı bakın bakal

israil’in 2. cumhurbaşkanı Atatürk’ün hocası Şemsi Efendinin oğlu

SABETAY ve PAKRADUNİ’ ler   Selanikli'nin yakın dostları TSK’nın hazırladığı “Atatürk Köşesi”nde Mustafa Kemal Paşa’nın boyunun 1.74 olduğu yazıyor. Bugüne kadar 1.68 olduğu biliniyordu.. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunu açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunun bilinenin aksine 1.68 değil, 1.74 olduğunu açıkladı. Atatürk’ün boyu 1.74 i ken, kilosu 74-76 arası, ayak numarasının da 42 olduğu açıklandı. Siz babasının adının Ali Rıza, annesinin adının Zübeyde olduğunu kabul etmeye devam edin ve tabii Selanik’te doğduğunu da! Resmi tarih iddiasını

Atatürk un SEVGILISI Fikriye nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi.

Hayatı gizemlerle dolu Fikriye’nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi. Yazar Fatih Bayhan tarafından yapılan çalışmada Fikriye’nin aynı zamanda Atatürk’ün imam nikâhlı eşi olduğu ve ondan çocuk aldırdığı iddia ediliyor.  Zübeyde, Makbule, Latife, Fikriye, Sabiha, Ülkü… Atatürk’ün kadınları. Anne, abla, eş, sevgili, evlatlık... Mustafa Kemal’in etrafındaki kadınların her biri ayrı bir araştırma konusu aslında. Latife Hanım ile Atatürk’ün ilişkisi sıradan bir karı-koca münasebeti değildi elbet. Gazi’nin etrafındaki kadınların çoğu güçlüydü şüphesiz. Ama Fikriye’nin durumu farklıydı. Mahzun, acılı, âşık, ihtiraslı, bir o kadar da çocuktu Fikriye. Zaten acılarla örülü hayatı da bunu gösteriyor. Fikriye yitik bir kadındı. Çünkü Atatürk’ün hayatının belki de en gizli kalan parçasıydı.  Atatürk ile Fikriye’nin ilişkisi nasıldı? Fikriye Köşk’te sıradan bir kadın mı yoksa Mustafa Kemal’in kalbindeki en derin yara mıydı? Fikriye intihar mı etti? Atatürk, Fikriye’ye dinî nikâh