Ana içeriğe atla

LİONS ÜYESİ SEBÜK: ATATÜRK'Ü PUTLAŞTIRDIK

LİONS ÜYESİ SEBÜK: ATATÜRK'Ü PUTLAŞTIRDIK

Lions kulübü üyesi Oya Sebük, Atatürk, başörtüsü ve AK Parti üzerine ilginç açıklamalar yaptı.

Zaman gazetesinden Nuriye Akman, Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı ve Lions kulübü üyesi Oya Sebük'e Lions'u sordu.

"ZAMAN GAZETESİNDEN AMA NE KADAR ÇAĞDAŞ.."
50. yılını kutlayan Lions kübünün Okmeydanı şubesinde röportajı gerçekleştiren Akman, Kutlama Komitesi başkanı, aynı zamanda Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk'in kendisini Sebük'le tanıştırdığı ilginç fasla da yer verdi. Akman, Erk'in kendisini Sebük'e "Zaman gazetesinden ama gördüğün gibi kapalı değil, ne kadar çağdaş bir kadın " şeklinde tanıtmasını da röportaj yazısına ekledi.

"HEYKELİNİ DİKE DİKE ATATÜRK'Ü PUTLAŞTIRDIK"
Atatürkçü olmayanların Lions olamayacağının altını çizen Sebük, Lionsların seçkinci tavrının yumuşatılmasından yana olduğunu da ekleyerek, "Her yere heykellerini dike dike Atatürk'ü putlaştırdık. Oysa hepimiz Atatürk olmalıydık" dedi.


"BAŞÖRTÜLÜ VEKİLE KARŞI DEĞİLİM, YETER Kİ ŞERİAT GETİRMESİNLER"
Başörtülülerin milletvekilliğine karşı çıkmadığını belirten Sebük "Yeter ki Meclis'e gittiklerinde şeriat yasaları çıkarmasınlar" diyerek hassasiyetini vurguladı.

"AK PARTİ VE LIONS BİRBİRİNE YAKIN"
Dedesi CHP milletvekili olduğundan ailede siyasetin Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden gittiğini söyleyen Sebük, AK Parti'ye oy vermediği halde kendilerinin Türkiye'ye "muhteşem bir sosyal demokrasi" getirdiğini belirtti. Sebük ayrıca, AK Parti'nin Lions'a kötü davranmadığının altını çizerek, iki kurumun da sosyal demokrasi için çalıştığını sözlerine ekledi.

Yani başörtülülere üniversite özgürlüğü verecek kadar anlayışlı mısınız artık?

Onlar da girsinler tabii üniversiteye. Kısıtlamamak lazım. Biz yedi bin lionsuz. Her ağız, her gönül, her beyin aynı gelişmişlikte değil. Kemal Alemdaroğlu benim en yakın sınıf arkadaşımla evli. Benim oğlum ona faşist Kemal diye isim takmıştı. Bana sorsan çok duygulu, şefkatli bir adamdır. İnsanların sosyal hayattaki davranışlarıyla bireysel davranışları çok farklı. O günlerde darbe hazırlığı yapılıyormuş Ak Parti’yi indirmek için.

Siz de değirmene su taşımış oldunuz mu o ilanlarla, ödüllerle?

Biz bunu yaparken sizin dediğiniz kadar ileriyi düşünmemişizdir. Darbeyi yapanı destekleyelim, biz de darbenin parçası olalım diye düşünecek kadar politik bir davranış olarak nitelendiremem bunları. Özgürlük ve laiklik kavramının bozulacağından korkmuşuzdur. Ak Parti gelecek, İran gibi olacağız. Kafamızı kapattıracak. Müthiş bir korkuydu o sıralar. Şimdi artık böyle bir korku ben hissetmiyorum.

BAŞÖRTÜLÜ MİLLEETVEKİLİ OLUR YETER Kİ LAİKLİĞİ YOK ETMESİNLER
Başörtülülerin milletvekilliğine nasıl bakarsınız?

Kendini öyle rahat hissediyorsa milletvekili de olabilir. Ama çocukluktan itibaren kapanmaya kesin karşıyım. Bırakın çocukları yukarıya doğru kendi kendilerine gelsinler. Eğer o örtüyü kendileri seçecekse başlarına, o zaman koysunlar, milletvekili de olsunlar. Bana ne. Yeter ki laiklikten sapacak kanunları getirmekte etkin rol oynamasınlar. Siz çocukluktan itibaren buna meyil açarsanız farklı bir yapıya gideriz. Siz de böyle gezemezsiniz. Şeriatla yönetilen bir ülkede yaşamak istemem.

ATATÜRK OLMASAYDI SEN BAŞI AÇIK GEZEMEZDİN
Atatürkçülük toplumsal uzlaşmaya yeter mi 2013 Türkiyesinde?

Hayır yetmez. Ama Atatürk’ün getirmiş olduğu laik ve demokratik ilkeler yeter. Ben sosyal demokrasi istiyorum. Atatürk olmasaydı sen böyle başın açık gezemezdin. Ama tabii simgeleştirmemek lazım. Puta tapmak gibi bir şey. Söylüyorum bunu hep. Yapmayın diyorum. Adamı biz bu hale getirdik, her yere heykel dike dike. Biz kendimiz Atatürk olmalıyız. İçselleştirmek lazım, putlaştırmak değil



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur.

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur. Haim Nahum, Osmanlı Bankasından çaldığı paraları İsviçre’ye aktardı. Haim Nahum çaldığı paraların yarısını bir oğlu Bernar Nahum’a diğer yarısını da diğer oğlu Vehbi Koç’a verdi. Bernar Nahum ve Vehbi Koç o rtaklasa BEKO’yu kurdular. Vehbi Koç’un serveti, Osmanlı Parasıdır. ***** “Koç ve Doğramacı ailesini yakın izlemeye almak gerek.. Vehbi Koç kimdir? Bakarsınız ipin ucu Bandırma vapuruna kadar gider.. Bernard Nahum da çok önemli bir isim ve tabii Haim Nahum Efendi de öyle.. Koç deyince bugün akla Mustafa Koç, Rahmi Koç gelse de, aslında Koç ailesinin asıl önemli isimleri Kıraçlar. İnan Kıraç da damat..! Bu Hayim Nahum adı önemli.. Lozan’ın perde gerisindeki Siyonist o.. Türkiye’deki “Arap Düşmanı Kemalist Milliyetçilik”i n sponsoru da O. Daha sonra gitti Nasır’a danışman oldu, Arap Yahudilerini örgütledi ve Türk düşmanı Arap milliyetçiliğin in liderliğini üslendi..! Arap düşmanı Kemalist Türk milliyetçiliği fikrinin arkasında kimler vardı bakın bakal

israil’in 2. cumhurbaşkanı Atatürk’ün hocası Şemsi Efendinin oğlu

SABETAY ve PAKRADUNİ’ ler   Selanikli'nin yakın dostları TSK’nın hazırladığı “Atatürk Köşesi”nde Mustafa Kemal Paşa’nın boyunun 1.74 olduğu yazıyor. Bugüne kadar 1.68 olduğu biliniyordu.. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunu açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunun bilinenin aksine 1.68 değil, 1.74 olduğunu açıkladı. Atatürk’ün boyu 1.74 i ken, kilosu 74-76 arası, ayak numarasının da 42 olduğu açıklandı. Siz babasının adının Ali Rıza, annesinin adının Zübeyde olduğunu kabul etmeye devam edin ve tabii Selanik’te doğduğunu da! Resmi tarih iddiasını

Atatürk un SEVGILISI Fikriye nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi.

Hayatı gizemlerle dolu Fikriye’nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi. Yazar Fatih Bayhan tarafından yapılan çalışmada Fikriye’nin aynı zamanda Atatürk’ün imam nikâhlı eşi olduğu ve ondan çocuk aldırdığı iddia ediliyor.  Zübeyde, Makbule, Latife, Fikriye, Sabiha, Ülkü… Atatürk’ün kadınları. Anne, abla, eş, sevgili, evlatlık... Mustafa Kemal’in etrafındaki kadınların her biri ayrı bir araştırma konusu aslında. Latife Hanım ile Atatürk’ün ilişkisi sıradan bir karı-koca münasebeti değildi elbet. Gazi’nin etrafındaki kadınların çoğu güçlüydü şüphesiz. Ama Fikriye’nin durumu farklıydı. Mahzun, acılı, âşık, ihtiraslı, bir o kadar da çocuktu Fikriye. Zaten acılarla örülü hayatı da bunu gösteriyor. Fikriye yitik bir kadındı. Çünkü Atatürk’ün hayatının belki de en gizli kalan parçasıydı.  Atatürk ile Fikriye’nin ilişkisi nasıldı? Fikriye Köşk’te sıradan bir kadın mı yoksa Mustafa Kemal’in kalbindeki en derin yara mıydı? Fikriye intihar mı etti? Atatürk, Fikriye’ye dinî nikâh