Ana içeriğe atla

II Abdülhamid Han

II Abdülhamid Han’ı tahttan indirmeye gelen dört kişinin padişahın karşısına çıktığı anı gösteren resimdir: Sol baştan Emanuel Karaso (Yahudi), Aram Efendi (Ermeni), Esat Toptani Paşa (Arnavut), Arif Hikmet Paşa (Gürcü). 

Daha sonraları Abdülhamit Han hatıratlarında der ki: Tahttan uzaklaştırılmam, servetime el konulması ve bir çok eza cefaya uğramam bir yana, bu iki vatan haininin karşıma çıkarak seni tahttan indirdik demeleri beni kahretmiştir.”





Mustafa Kemal`in Samsun Destekli Milli Mücadeleyi Baslatti Hikayesi Bu Milletin Aklina Hakarettir..

Mondros ateşkesi imzalanınca İtilaf Devletleri, daha önce yaptıkları anlaşmalara göre Anadolu'yu işgale başladılar. 
Adana,Hatay ve dolayları Fransızlar; 
İzmir, Eskişehir, Samsun, Merzifon ve Bartın ile güneyde Musul, Urfa, Maraş, Gaziantep, İngilizler tarafından işgal edildi. 
İtalyanlarda Antalya, Konya ve Söke çevresine yerleştiler.

Yil ,19 Aralık 1918 Hatay`in Dörtyol ilcesinde Mehmet Çavuş (Mehmet KARA) tarafından Fransiza ilk kursun atilmis.Yöre halkı canını ve namusunu kurtarmak için mücadele ediyor.

Anadolu`da mücadele coktan baslamis.Mustafa Kemal henüz Istanbul`da..

Böylesine karisik bir ortamda daha önce Samsun`a hic gitmemis biri kalkip Anadolu`ya geceyim de milleti mücadele icin örgütleyeyim,tesvik edeyim diye Ingiliz isgali altindaki Istanbul Limanindan gizlice kaciyor ve 19 Mayis 1919`da yine Ingiliz isgali altindaki Samsun`a bu kez gizlenmeye gerek görmeden cikiyor.Yöre halki daha önce hic görmedikleri,tanimadiklari bu osmanli subayini hemen oracikta bagrina basiyor ! Emrine giriyor.

Ilginctir,o isgal ortaminda osmanli subay kiyafeti giymis bu “birine” nasil güveniyorlar,ajan oldugunu düsünmüyorlar,daha görür görmez onun kurtarici oldugunu anliyorlar..

Olur mu öyle sey demeyin..Tarih kitaplarimizda böyle yazar...Ingiliz isgali altindaki Istanbul`dan gece gizlice kactigi anlatilir ama Samsun`un da ingilizler tarafindan isgal edilmis oldugundan bahsetmez.

Mustafa Kemal`i Istanbul`dan gece gizlice kacirir fakat Samsun`a gündüz göstere göstere cikarir.

Elinde Padisahin mührü,cebinde ingilizlerin vizesi,yaninda padisahin adamlari ve emrine verilmis arabalar,harcamalari ve masraflari icin kasa dolusu altin olmasaydi kim takardi Osmanli subay elbisesi giymis “Birini” ? Hem de öylesi bir ortamda?

Bu millet,oturup kurtarici bekleyecek olsa Mustafa Kemal Samsun`a cikmadan 6-7 ay önce Dörtyollu Mehmetcik Mehmet Cavus 19 Aralık 1918 de Fransiza kursun atmaya cesaret edemezdi.Vatani ve namusu söz konusu oldugunda bu milletin her ferdi birer Mehmetciktir.

Milli Mücadeleyi Mustafa Kemal baslatti demek hem bu milletin aklina hakarettir hem de gercek kahramanlara saygisizliktir!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur.

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur. Haim Nahum, Osmanlı Bankasından çaldığı paraları İsviçre’ye aktardı. Haim Nahum çaldığı paraların yarısını bir oğlu Bernar Nahum’a diğer yarısını da diğer oğlu Vehbi Koç’a verdi. Bernar Nahum ve Vehbi Koç o rtaklasa BEKO’yu kurdular. Vehbi Koç’un serveti, Osmanlı Parasıdır. ***** “Koç ve Doğramacı ailesini yakın izlemeye almak gerek.. Vehbi Koç kimdir? Bakarsınız ipin ucu Bandırma vapuruna kadar gider.. Bernard Nahum da çok önemli bir isim ve tabii Haim Nahum Efendi de öyle.. Koç deyince bugün akla Mustafa Koç, Rahmi Koç gelse de, aslında Koç ailesinin asıl önemli isimleri Kıraçlar. İnan Kıraç da damat..! Bu Hayim Nahum adı önemli.. Lozan’ın perde gerisindeki Siyonist o.. Türkiye’deki “Arap Düşmanı Kemalist Milliyetçilik”i n sponsoru da O. Daha sonra gitti Nasır’a danışman oldu, Arap Yahudilerini örgütledi ve Türk düşmanı Arap milliyetçiliğin in liderliğini üslendi..! Arap düşmanı Kemalist Türk milliyetçiliği fikrinin arkasında kimler vardı bakın bakal

israil’in 2. cumhurbaşkanı Atatürk’ün hocası Şemsi Efendinin oğlu

SABETAY ve PAKRADUNİ’ ler   Selanikli'nin yakın dostları TSK’nın hazırladığı “Atatürk Köşesi”nde Mustafa Kemal Paşa’nın boyunun 1.74 olduğu yazıyor. Bugüne kadar 1.68 olduğu biliniyordu.. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunu açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunun bilinenin aksine 1.68 değil, 1.74 olduğunu açıkladı. Atatürk’ün boyu 1.74 i ken, kilosu 74-76 arası, ayak numarasının da 42 olduğu açıklandı. Siz babasının adının Ali Rıza, annesinin adının Zübeyde olduğunu kabul etmeye devam edin ve tabii Selanik’te doğduğunu da! Resmi tarih iddiasını

Atatürk un SEVGILISI Fikriye nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi.

Hayatı gizemlerle dolu Fikriye’nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi. Yazar Fatih Bayhan tarafından yapılan çalışmada Fikriye’nin aynı zamanda Atatürk’ün imam nikâhlı eşi olduğu ve ondan çocuk aldırdığı iddia ediliyor.  Zübeyde, Makbule, Latife, Fikriye, Sabiha, Ülkü… Atatürk’ün kadınları. Anne, abla, eş, sevgili, evlatlık... Mustafa Kemal’in etrafındaki kadınların her biri ayrı bir araştırma konusu aslında. Latife Hanım ile Atatürk’ün ilişkisi sıradan bir karı-koca münasebeti değildi elbet. Gazi’nin etrafındaki kadınların çoğu güçlüydü şüphesiz. Ama Fikriye’nin durumu farklıydı. Mahzun, acılı, âşık, ihtiraslı, bir o kadar da çocuktu Fikriye. Zaten acılarla örülü hayatı da bunu gösteriyor. Fikriye yitik bir kadındı. Çünkü Atatürk’ün hayatının belki de en gizli kalan parçasıydı.  Atatürk ile Fikriye’nin ilişkisi nasıldı? Fikriye Köşk’te sıradan bir kadın mı yoksa Mustafa Kemal’in kalbindeki en derin yara mıydı? Fikriye intihar mı etti? Atatürk, Fikriye’ye dinî nikâh