Ana içeriğe atla

Çanakkale savaşı nasıl başladı? İpucu vereyim hani şu “Braslav” ve “Goben” hikayesi

Bizim İdris Güllüce, twit atmış “Çanakkale savaşını yöneten Alman generalinin milleti Kudüs İngilizlerce alınınca niye 15 gün kutlama yaptı?” diye sormuş. Ben de bu vesile ile bir kaç şey sormak istiyorum.

- Çanakkale savaşı nasıl başladı? İpucu vereyim hani şu “Braslav” ve “Goben” hikayesi, ya da namı diğer “Yavuz” ve “Midilli”

- Çanakkale savaşının genel komutanı kimdi ve Mustafa Kemal savaşta rütbe bakımından kaçıncı sırada idi?

- Ruslar niçin Kafkaslar’dan bize saldırdı? Nereye kadar ilerlediler? Sonra neden geri çekildiler? Allahu ekber dağlarında neler yaşandı? Oraya gönderilen birlikler nereden gelmişlerdi. Kut’ül ammareyi duydunuz mu? Peki ya Kars İslam Cumhuriyeti’ni… Hani şu Genç Parti’nin amblemi olan bayrak varya, o bayrağın asıl geldiği yer olan Kars İslam Cumhuriyeti’ni? Sahi resmi tarih, Sivas’tan Erzurum’dan söz eder de Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’nden ve Kars İslam Cumhuriyeti’nden neden söz etmez?

- İngilizler ve Fransızların karaya sürdüğü askerler kimlerdi? Hindistan Müslümanları, Senegalli Müslümanlar olabilir mi?

- İngilizler taktik değişikliğine giderek, Çanakkale yerine Filistin’den taarruza geçince, Çanakkale’deki cephe komutanları nereye gittiler? Ve sonuç ne oldu?

- Sonra İngilizler dönüp Çanakkale’yi ellerini kollarını sallaya sallaya geçmediler mi?

- Almanlar Osmanlı’nın safında İngilizlerle savaşırken, İngilizler Filistin’i işgal edince ve o cephe de de ordularımıza Alman Generali Liman von Sanders komuta etmesine rağmen Kudüs İngilizler tarafından işgal edilince Alman halkı niye 15 gün bayram yaptı?

- Madem Çanakkale geçilmezdi de, Mondoros mütarekesini niçin imzaladık. İstanbul İngilizler tarafından nasıl işgal edildi.

- 3 yıl 2 ayda biz bir Etibank’ı bile tasfiye edemedik ama, adamlar 3 yıl 2 ayda bir imparatorluğu tasfiye ettiler. Zaferiniz kutlu olsun. Halife sonunda İstanbul’u terk etti. Anadolu işgal edildi. İngilizler İstanbul’dan ayrılırken, bayrak töreni yapacak, devir teslim alacak kimse yoktu. Adamlar “geldikleri gibi gittiler”

Sahi Çanakkale savaşı sırasında doğuda Ruslarla savaştık da, Kurtuluş savaşında nasıl oldu da, Ruslar bize silah ve para yardımında bulundular. Tamam devrim olmuştu da, İngilizlerle birlikte Ruslar aynı cephedeydi o zaman. Yunan’ı İngiltere davet etmişti, Ama İngilizlerin müttefiki Rusya Yunan’a karşı bizim yanımızda yer almıştı bu defa.

Daha sorulacak o kadar çok soru var ki!

Gençler! Tarih övgü ya da sövgü kitabı değildir. Tarihten ders alınır. Tarih bilinci için sadece ulusal tarih yetmez. İnsanlığın tarihinden ders almanız gerekir.

Mesela Almanya, Polonya’yı neden ve nasıl işgal etti, bakın, Irak’ı daha iyi anlarsınız. Çanakkale’yi anlayın, Suriye’yi çözersiniz.

Çanakkale geçildi, haberiniz olsun!

O gün orada bütün bu siyasi oyunların ötesinde, kahramanca direnen, savaşan Türk’ü, Kürd’ü, Arab’ı, Sudanlısı, Yemenlisi, Hindistanlısı, Senegallisi ile İslam milletinin fertlerini rahmet ve minnetle anıyorum.
(…) Selam ve dua ile.

Abdurrahman Dilipak, 20.03.2012, Yeni Akit

www.tarihimiz.info

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur.

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur. Haim Nahum, Osmanlı Bankasından çaldığı paraları İsviçre’ye aktardı. Haim Nahum çaldığı paraların yarısını bir oğlu Bernar Nahum’a diğer yarısını da diğer oğlu Vehbi Koç’a verdi. Bernar Nahum ve Vehbi Koç o rtaklasa BEKO’yu kurdular. Vehbi Koç’un serveti, Osmanlı Parasıdır. ***** “Koç ve Doğramacı ailesini yakın izlemeye almak gerek.. Vehbi Koç kimdir? Bakarsınız ipin ucu Bandırma vapuruna kadar gider.. Bernard Nahum da çok önemli bir isim ve tabii Haim Nahum Efendi de öyle.. Koç deyince bugün akla Mustafa Koç, Rahmi Koç gelse de, aslında Koç ailesinin asıl önemli isimleri Kıraçlar. İnan Kıraç da damat..! Bu Hayim Nahum adı önemli.. Lozan’ın perde gerisindeki Siyonist o.. Türkiye’deki “Arap Düşmanı Kemalist Milliyetçilik”i n sponsoru da O. Daha sonra gitti Nasır’a danışman oldu, Arap Yahudilerini örgütledi ve Türk düşmanı Arap milliyetçiliğin in liderliğini üslendi..! Arap düşmanı Kemalist Türk milliyetçiliği fikrinin arkasında kimler vardı bakın bakal

israil’in 2. cumhurbaşkanı Atatürk’ün hocası Şemsi Efendinin oğlu

SABETAY ve PAKRADUNİ’ ler   Selanikli'nin yakın dostları TSK’nın hazırladığı “Atatürk Köşesi”nde Mustafa Kemal Paşa’nın boyunun 1.74 olduğu yazıyor. Bugüne kadar 1.68 olduğu biliniyordu.. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunu açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunun bilinenin aksine 1.68 değil, 1.74 olduğunu açıkladı. Atatürk’ün boyu 1.74 i ken, kilosu 74-76 arası, ayak numarasının da 42 olduğu açıklandı. Siz babasının adının Ali Rıza, annesinin adının Zübeyde olduğunu kabul etmeye devam edin ve tabii Selanik’te doğduğunu da! Resmi tarih iddiasını

Atatürk un SEVGILISI Fikriye nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi.

Hayatı gizemlerle dolu Fikriye’nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi. Yazar Fatih Bayhan tarafından yapılan çalışmada Fikriye’nin aynı zamanda Atatürk’ün imam nikâhlı eşi olduğu ve ondan çocuk aldırdığı iddia ediliyor.  Zübeyde, Makbule, Latife, Fikriye, Sabiha, Ülkü… Atatürk’ün kadınları. Anne, abla, eş, sevgili, evlatlık... Mustafa Kemal’in etrafındaki kadınların her biri ayrı bir araştırma konusu aslında. Latife Hanım ile Atatürk’ün ilişkisi sıradan bir karı-koca münasebeti değildi elbet. Gazi’nin etrafındaki kadınların çoğu güçlüydü şüphesiz. Ama Fikriye’nin durumu farklıydı. Mahzun, acılı, âşık, ihtiraslı, bir o kadar da çocuktu Fikriye. Zaten acılarla örülü hayatı da bunu gösteriyor. Fikriye yitik bir kadındı. Çünkü Atatürk’ün hayatının belki de en gizli kalan parçasıydı.  Atatürk ile Fikriye’nin ilişkisi nasıldı? Fikriye Köşk’te sıradan bir kadın mı yoksa Mustafa Kemal’in kalbindeki en derin yara mıydı? Fikriye intihar mı etti? Atatürk, Fikriye’ye dinî nikâh