Ana içeriğe atla

Özgürlük istiyoruz!

Nedir bu üç maymun hikayesi

Eşcinsellere özgürlük, kızlı-erkekli birlikte yaşamaya özgürlük, alkole özgürlük, kadına özgürlük, kapitalizme özgürlük, anarşistliğe özgürlük, geniş mezhepli olmaya özgürlük.. 

Ve birçok dar düşünceli özgürlükler!

Bizler ülkemizde bu düşüncelerin özgürce yaşanmasını isterken birçok Müslüman ülkelerinde insanlar, sadece ve sadece özgürce sokağa çıkmayı istiyor. Müslümanız deyip Avrupai hayat tarzını istemek ve bunun için huzuru ve rahatı bozmaya çalışmak bencilliktir. 
Sadece kendimizi düşünüyor, hayvani istek ve arzularımızın peşinden gidiyoruz. Başkalarının ne halde olduğunu umrumuza bile getirmiyoruz. Onların işkence altında oluşları, evlerinden sürgün edilişleri, aç susuz kalışları, soğuktan donarak ölmeleri Türkiye’nin sorunu değil! Çünkü Türkiye Devleti’nin kendi halkının AHMAKÇA çıkardığı sorunları çözmek için uğraşması gerekiyor!
Peki bu bencillik mi? Değil. Çünkü biz; “bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” diyor ve üç maymunu oynuyoruz. Olan bitenlere sadece sessiz kalıyoruz. Kendimizi bu durumdan sorumlu tutuyor muyuz? Hayır. Neden? Çünkü biz kendi özgürlüğümüzün peşine düşmüşken neden başkalarının özgürlüklerini gözetelim ki? Bu düşünceler yüzünden kendimizi sorumlu hissetmiyoruz.
Özgürlük, sadece kendi istek ve arzularımız değildir. Bazı insanların hunharca katledilmesine, aç bırakılmasına göz yummak değildir.

Hadis-i şerif

İbni Ömer (radıyallahu anhuma) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:

Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulüm de etmez. Onu tehlikeye de atmaz. Kim kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun hacetini görür. Kim müslümandan bir sıkıntıyı defederse, Allah da bu sebeble kıyamet gününün sıkıntılarından onu kurtarır. Kim de, müslümanın ayıbını örterse Allah da kıyamette onun ayıbını örter.“

Elbette ki vicdanen rahatsak, bu dünyada bu durumdan sorumlu değiliz. Ama Ahiret dediğimiz o ebedi hayatımızda Allah soracaktır. Ve o zaman yanıt verecek tek bir cevabımız bile olmayacaktır. özgürlük adı altında savunduğumuz şeyler o zaman bize yardımcı olmayacak ve bize günahlardan başka bir şey getirmeyecektir. 
En ziyade şu zor günlerde; birbirinden mazlum ve birbirinden fakir ve ecnebi tahakkümü altında ezilen kardeşlerimize fikr-i milliyet düşüncesiyle onlara düşmanlık yahut neme lazımcılık yapmak bencillikten başka bir şey olamaz.
Susarak ölüyorlar!  Bizlere seslerini duyurmak istiyorlar ama bizler duymak istemediğimizden onlar açlıktan ölüyorlar. Biz yardım eli uzatmadığımız için kardeşlerimiz ölüyor. Onlar bizim eşlerimiz, bizim çocuklarımız, anamız, bacımız, babamız olabilirdi. Cenab-ı Hak böyle zor bir imtihanı bize de verebilirdi. Empati yapalım, düşünelim, onların yerinde biz olsaydık ne yapardık? Bizler de elbette Müslüman ülkelerinden, Müslüman kardeşlerimizden yardım isteyecektik. Peki onlar da bizim gibi davransalardı, ne yapardık?

 Ehli Beyt 

İbni Mesud (radıyallahu anhuma) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte de Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:

“Biz öyle bir Ehli Beytiz ki, Allah Bizlere dünyayı değil, ahireti nasib etti. Benden sonra Ehli Beytim, belâ, şiddet ve tarda maruz kalacaklar, doğu tarafından siyah bayraklılar gelinceye kadar. Bunlar mal isteyecek, kendilerine mal verilmeyecek. Bunlar dövüşecekler, sonra geri çekile­cekler, istedikleri kendilerine verilecek, fakat kabul etmeyecekler ve onu, ismi ismime, Babasının adı, Babamın adına uyan, Ehli Beytimden bir kimseye teslim edecekler. O (Mehdi) arza sahib olur. Ve kendisinden önce baskı ve zulümle dolu olan arzı, doğruluk ve adaletle doldurur. Sizden veya sonra gelenlerden birisi ona yetişirse, kar üzerinde sürüne­rek dahi olsa, gelsin ona katılsın. Muhakkak ki onlar hidayet sancaklarıdır.”

Ben de kendi ülkemde Onlar için özgürlük istiyorum!


Konuk yazar: Büşra YILMAZ  Mart / 2014





tarih history



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur.

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur. Haim Nahum, Osmanlı Bankasından çaldığı paraları İsviçre’ye aktardı. Haim Nahum çaldığı paraların yarısını bir oğlu Bernar Nahum’a diğer yarısını da diğer oğlu Vehbi Koç’a verdi. Bernar Nahum ve Vehbi Koç o rtaklasa BEKO’yu kurdular. Vehbi Koç’un serveti, Osmanlı Parasıdır. ***** “Koç ve Doğramacı ailesini yakın izlemeye almak gerek.. Vehbi Koç kimdir? Bakarsınız ipin ucu Bandırma vapuruna kadar gider.. Bernard Nahum da çok önemli bir isim ve tabii Haim Nahum Efendi de öyle.. Koç deyince bugün akla Mustafa Koç, Rahmi Koç gelse de, aslında Koç ailesinin asıl önemli isimleri Kıraçlar. İnan Kıraç da damat..! Bu Hayim Nahum adı önemli.. Lozan’ın perde gerisindeki Siyonist o.. Türkiye’deki “Arap Düşmanı Kemalist Milliyetçilik”i n sponsoru da O. Daha sonra gitti Nasır’a danışman oldu, Arap Yahudilerini örgütledi ve Türk düşmanı Arap milliyetçiliğin in liderliğini üslendi..! Arap düşmanı Kemalist Türk milliyetçiliği fikrinin arkasında kimler vardı bakın bakal

israil’in 2. cumhurbaşkanı Atatürk’ün hocası Şemsi Efendinin oğlu

SABETAY ve PAKRADUNİ’ ler   Selanikli'nin yakın dostları TSK’nın hazırladığı “Atatürk Köşesi”nde Mustafa Kemal Paşa’nın boyunun 1.74 olduğu yazıyor. Bugüne kadar 1.68 olduğu biliniyordu.. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunu açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunun bilinenin aksine 1.68 değil, 1.74 olduğunu açıkladı. Atatürk’ün boyu 1.74 i ken, kilosu 74-76 arası, ayak numarasının da 42 olduğu açıklandı. Siz babasının adının Ali Rıza, annesinin adının Zübeyde olduğunu kabul etmeye devam edin ve tabii Selanik’te doğduğunu da! Resmi tarih iddiasını

Atatürk un SEVGILISI Fikriye nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi.

Hayatı gizemlerle dolu Fikriye’nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi. Yazar Fatih Bayhan tarafından yapılan çalışmada Fikriye’nin aynı zamanda Atatürk’ün imam nikâhlı eşi olduğu ve ondan çocuk aldırdığı iddia ediliyor.  Zübeyde, Makbule, Latife, Fikriye, Sabiha, Ülkü… Atatürk’ün kadınları. Anne, abla, eş, sevgili, evlatlık... Mustafa Kemal’in etrafındaki kadınların her biri ayrı bir araştırma konusu aslında. Latife Hanım ile Atatürk’ün ilişkisi sıradan bir karı-koca münasebeti değildi elbet. Gazi’nin etrafındaki kadınların çoğu güçlüydü şüphesiz. Ama Fikriye’nin durumu farklıydı. Mahzun, acılı, âşık, ihtiraslı, bir o kadar da çocuktu Fikriye. Zaten acılarla örülü hayatı da bunu gösteriyor. Fikriye yitik bir kadındı. Çünkü Atatürk’ün hayatının belki de en gizli kalan parçasıydı.  Atatürk ile Fikriye’nin ilişkisi nasıldı? Fikriye Köşk’te sıradan bir kadın mı yoksa Mustafa Kemal’in kalbindeki en derin yara mıydı? Fikriye intihar mı etti? Atatürk, Fikriye’ye dinî nikâh