Ana içeriğe atla

En mükemmel canlı İnsan oğlu gercek bir MUCİZEDİR

Bu  MUCİZEYİ  tanıyalım 

* İnsan vücudunda 100 trilyon hücre var.
* Bu hücrelerden 50 milyonu her saniye yenilenir.
* Her hücrede ise 15 milyar atom var.
* Kalp, kanı 30 metre yüksekliğe fışkırtabilecek kadar güçlüdür.
* Kalp 1 dakikada vücudumuzdaki kanın tamamını devirdaim eder.
* Kan 1 günde vücudumuzda tam 96 bin 540 km yol alıyor.
* Toplam alyuvar sayısı (eritrosit) 25 trilyon
* Toplam akyuvar sayısı (lökosit) 25-100 milyar arası


* Birşey çiğnerken çenemiz 100 kiloya kadar basınç uyguluyor.
* Vücudumuzda 650 tane kas vardır, en güçlü kasımızda dilimizdir.
* Beynimizde 100 milyar sinir hücresi var ve bu hücrelerin gönderdiği mesajlar saatte 274 km hızla yayılıyor.
* Bağırsaklarımızın toplam uzunluğu 200 metredir.
* Bir ömür boyu vücudumuz 20 kilo deri atıyor.
* Derideki sinirlerin uzunluğu 72 km yi buluyor.* İnsan, bir günde 23 bin 40 kez nefes alıyor .
* İnsan vucudundaki damarlar uç uca getirildiği takdirde oluşan uzunluk dünyayı iki kez dolaşır.

İnsan vücudundaki muhteşem, kusursuz, kompleks, entegre ve olağanüstü detaylı haldeki bu tasarımancak büyük bir irade, ilim, kudret ve sanat gerektirir.

"Biz ayetlerimizi hem afakta, hem kendi nefislerinde onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz onun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun. Herşeyin üzerinde Rabbinin şahid olması yetmez mi ?"(FUSSİLET, 53)"

...Kulları içinde ise Allah'tan ancak alim olanlar 'içleri titreyerek' korkar...."(FATIR, 28)



SAĞ EL  MUCİZESİ


Her insanın, sinir sisteminde akmakta olan bio-elektrik sonucu, beyin ve beden dışında Statik Elektrik ve Manyetik Alanlar ile değişken Elektromanyetik Dalgalar (Alanlar) meydana gelmektedir. Ancak bu Enerji Alanları da rastgele bir biçimde oluşmayıp tıpkı mıknatıslarda olduğu gibi beden üzerinde (+) ve (-) biçiminde kutuplanmıştır. Bu yüzden insanın sağ tarafı “pozitif”, sol tarafı ise “negatif” enerji alanına sahiptir.

Krlian teknikleriyle çekilen görüntülerde de ispat edildiğine göre, insanların sağ elleri pozitif enerji yüklü, sol elleri ise negatif enerji yüklüdür.

Diğer yandan ise meyve ve diğer gıdalar da pozitif enerji yüklüdür. Eğer meyve veya gıdayı sol ile ağzımıza götürürsek, sol eldeki negatif enerci, gıdadaki pozitif enerjiyi nötralize edip negatifleştirdiği çok net görülüyor. Eğer meyve veya gıda, sağ el ile ağza götürülür ise pozitif enerjinin muhafaza edilerek, vücuda en sağlıklı bir kıvamda alındığı görülüyor.

Rehberimiz Hz. Muhammad SAV’in, tâ 15 asır önceden, tüm insanlığa: “Biriniz herhangi bir şey yerken: ‘Bismillah’ desin; başta söylemeyi unutursa hatırladığı an: ‘Başında da sonunda da Bismillah’ desin. Herhangi bir şeyi yerken de mutlaka SAĞ ELİYLE yesin, içeceğini de sağ eliyle içsin.” (Ebu Davud, Tirmizi) ..

İlâhi fermanlarda, sol elin ,sümkürme ve taharet (temizlik) eli olarak gösterilmesi, “bilimin hikmet açıklamalarıyla” tam uyum içinde olduğu da çok net olarak ispat ediliyor.

İslâm’ın, İnsan ile ne denli uyum içinde olduğu çok net görülüyor.


Sitemiz Gönüllü yazarı 
M.Mustafa Öztürk  ALLAHcc senden razı olsun


http://gercektarihdeposu.blogspot.com/p/arsiv.html






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur.

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur. Haim Nahum, Osmanlı Bankasından çaldığı paraları İsviçre’ye aktardı. Haim Nahum çaldığı paraların yarısını bir oğlu Bernar Nahum’a diğer yarısını da diğer oğlu Vehbi Koç’a verdi. Bernar Nahum ve Vehbi Koç o rtaklasa BEKO’yu kurdular. Vehbi Koç’un serveti, Osmanlı Parasıdır. ***** “Koç ve Doğramacı ailesini yakın izlemeye almak gerek.. Vehbi Koç kimdir? Bakarsınız ipin ucu Bandırma vapuruna kadar gider.. Bernard Nahum da çok önemli bir isim ve tabii Haim Nahum Efendi de öyle.. Koç deyince bugün akla Mustafa Koç, Rahmi Koç gelse de, aslında Koç ailesinin asıl önemli isimleri Kıraçlar. İnan Kıraç da damat..! Bu Hayim Nahum adı önemli.. Lozan’ın perde gerisindeki Siyonist o.. Türkiye’deki “Arap Düşmanı Kemalist Milliyetçilik”i n sponsoru da O. Daha sonra gitti Nasır’a danışman oldu, Arap Yahudilerini örgütledi ve Türk düşmanı Arap milliyetçiliğin in liderliğini üslendi..! Arap düşmanı Kemalist Türk milliyetçiliği fikrinin arkasında kimler vardı bakın bakal

israil’in 2. cumhurbaşkanı Atatürk’ün hocası Şemsi Efendinin oğlu

SABETAY ve PAKRADUNİ’ ler   Selanikli'nin yakın dostları TSK’nın hazırladığı “Atatürk Köşesi”nde Mustafa Kemal Paşa’nın boyunun 1.74 olduğu yazıyor. Bugüne kadar 1.68 olduğu biliniyordu.. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunu açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunun bilinenin aksine 1.68 değil, 1.74 olduğunu açıkladı. Atatürk’ün boyu 1.74 i ken, kilosu 74-76 arası, ayak numarasının da 42 olduğu açıklandı. Siz babasının adının Ali Rıza, annesinin adının Zübeyde olduğunu kabul etmeye devam edin ve tabii Selanik’te doğduğunu da! Resmi tarih iddiasını

Atatürk un SEVGILISI Fikriye nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi.

Hayatı gizemlerle dolu Fikriye’nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi. Yazar Fatih Bayhan tarafından yapılan çalışmada Fikriye’nin aynı zamanda Atatürk’ün imam nikâhlı eşi olduğu ve ondan çocuk aldırdığı iddia ediliyor.  Zübeyde, Makbule, Latife, Fikriye, Sabiha, Ülkü… Atatürk’ün kadınları. Anne, abla, eş, sevgili, evlatlık... Mustafa Kemal’in etrafındaki kadınların her biri ayrı bir araştırma konusu aslında. Latife Hanım ile Atatürk’ün ilişkisi sıradan bir karı-koca münasebeti değildi elbet. Gazi’nin etrafındaki kadınların çoğu güçlüydü şüphesiz. Ama Fikriye’nin durumu farklıydı. Mahzun, acılı, âşık, ihtiraslı, bir o kadar da çocuktu Fikriye. Zaten acılarla örülü hayatı da bunu gösteriyor. Fikriye yitik bir kadındı. Çünkü Atatürk’ün hayatının belki de en gizli kalan parçasıydı.  Atatürk ile Fikriye’nin ilişkisi nasıldı? Fikriye Köşk’te sıradan bir kadın mı yoksa Mustafa Kemal’in kalbindeki en derin yara mıydı? Fikriye intihar mı etti? Atatürk, Fikriye’ye dinî nikâh