Ana içeriğe atla

Almanya'daki Cihatçı Gençler Kaygılandırıyor

Türk Babalar Grubu

BERLİN — Almanya’da Müslüman gençlerin radikal İslamcı terör örgütleri tarafından istismar edilmesi ve çok sayıda gencin “cihat” amacıyla Suriye’ye giderek savaşması, son zamanlarda sıklıkla gündeme geliyor.

Alman medyasında çıkan ve güvenlik birimlerinin doğruladığı haberlere göre Almanya’da yetişen çoğu Türkiye kökenli en az 250 genç, Beşar Esat rejimine karşı savaşmak için Almanya'dan Suriye'ye gitti.

Türk kökenli eski Alman milli futbolcu Burak Karan’ın Suriye’de El Kaide’ya bağlı bir terör grubunun saflarında savaşırken öldüğü, eski Berlinli Alman rap sanatçısı Deso Dogg’un da benzer bir grupta savaşırken ağır yaralandığı biliniyor.

Alman güvenlik ve istihbarat birimleri ülkede bazı radikal camilerinde gençleri kandırmak için yoğun çalışmalar yapıldığı görüşünde.



AMiN


Müslümanlar’ın Almanya’da ve diğer ülkelerde zulüm gördüğü ve ezildiği yönünde camilere paralel özellikle internet ortamında yapılan propaganda çalışmalarından sonra gençler, cihat için Suriye’deki radikal İslamcı muhaliflerin özel eğitim kamplarına gönderiliyor.

Alman yetkililer gençlerin patlayıcı madde hazırlama ve silah kullanımı gibi konularda eğitildiklerini belirtiyor ve Suriye’deki çatışmalara katılmalarının yanı sıra ileride Almanya'ya geri döndükten sonra terör eylemleri planlayabileceklerinden kuşkulanıyor.


Son günlerde radikal İslamcı ve El Kaide sempatizanı internet sayfalarında ve sosyal ağ sitelerinde Almanya’daki Müslümanlara cihat çağrısında bulunan videoların sayısının adeta patlaması, Alman yetkililerin endişelerinin artmasına neden oluyor.




Suriye’de El Kaide’ya bağlı bir terör grubunun saflarında savaşırken ölen Türk kökenli eski Alman milli futbolcu 'Ebu Abdullah el-Türki' kod adlı Burak KaranALLAHcc Rahmet Eylesin
Öte yandan Suriye’ye giden gençlerin büyük bölümünün Türkiye kökenli olması, anne-babaları da endişelendiriyor. Nitekim Berlin'de yaşayan ve çeşitli uyum projeleri yürüten ‘Türk Babalar Grubu’ ailelere çocuklarına sahip çıkmaları yönünde bir çağrı yaptı; çağrı Alman medyasında büyük yankı buldu. Özellikle gelecek perspektifi olmayan veya küçük suç olaylarına karışmış gençlerin radikal İslamcılar tarafından kolayca kandırıldığını savunan Türk Babalar Grubu, internet üzerinden gençlere ulaşmaya çalışan bu gruplara karşı anne babaları dikkatli olmaya çağırıyor.



Sayin Kardeslerim   

   Facebook     sayfama     destek    olurmusunuz 

LiKE Begen  yapmaniz yeterlidir  ALLAHcc 

Hepinizden razi olsun AMiN..

 Buradan Begenebilirsiniz



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur.

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur. Haim Nahum, Osmanlı Bankasından çaldığı paraları İsviçre’ye aktardı. Haim Nahum çaldığı paraların yarısını bir oğlu Bernar Nahum’a diğer yarısını da diğer oğlu Vehbi Koç’a verdi. Bernar Nahum ve Vehbi Koç o rtaklasa BEKO’yu kurdular. Vehbi Koç’un serveti, Osmanlı Parasıdır. ***** “Koç ve Doğramacı ailesini yakın izlemeye almak gerek.. Vehbi Koç kimdir? Bakarsınız ipin ucu Bandırma vapuruna kadar gider.. Bernard Nahum da çok önemli bir isim ve tabii Haim Nahum Efendi de öyle.. Koç deyince bugün akla Mustafa Koç, Rahmi Koç gelse de, aslında Koç ailesinin asıl önemli isimleri Kıraçlar. İnan Kıraç da damat..! Bu Hayim Nahum adı önemli.. Lozan’ın perde gerisindeki Siyonist o.. Türkiye’deki “Arap Düşmanı Kemalist Milliyetçilik”i n sponsoru da O. Daha sonra gitti Nasır’a danışman oldu, Arap Yahudilerini örgütledi ve Türk düşmanı Arap milliyetçiliğin in liderliğini üslendi..! Arap düşmanı Kemalist Türk milliyetçiliği fikrinin arkasında kimler vardı bakın bakal

israil’in 2. cumhurbaşkanı Atatürk’ün hocası Şemsi Efendinin oğlu

SABETAY ve PAKRADUNİ’ ler   Selanikli'nin yakın dostları TSK’nın hazırladığı “Atatürk Köşesi”nde Mustafa Kemal Paşa’nın boyunun 1.74 olduğu yazıyor. Bugüne kadar 1.68 olduğu biliniyordu.. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunu açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunun bilinenin aksine 1.68 değil, 1.74 olduğunu açıkladı. Atatürk’ün boyu 1.74 i ken, kilosu 74-76 arası, ayak numarasının da 42 olduğu açıklandı. Siz babasının adının Ali Rıza, annesinin adının Zübeyde olduğunu kabul etmeye devam edin ve tabii Selanik’te doğduğunu da! Resmi tarih iddiasını

Atatürk un SEVGILISI Fikriye nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi.

Hayatı gizemlerle dolu Fikriye’nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi. Yazar Fatih Bayhan tarafından yapılan çalışmada Fikriye’nin aynı zamanda Atatürk’ün imam nikâhlı eşi olduğu ve ondan çocuk aldırdığı iddia ediliyor.  Zübeyde, Makbule, Latife, Fikriye, Sabiha, Ülkü… Atatürk’ün kadınları. Anne, abla, eş, sevgili, evlatlık... Mustafa Kemal’in etrafındaki kadınların her biri ayrı bir araştırma konusu aslında. Latife Hanım ile Atatürk’ün ilişkisi sıradan bir karı-koca münasebeti değildi elbet. Gazi’nin etrafındaki kadınların çoğu güçlüydü şüphesiz. Ama Fikriye’nin durumu farklıydı. Mahzun, acılı, âşık, ihtiraslı, bir o kadar da çocuktu Fikriye. Zaten acılarla örülü hayatı da bunu gösteriyor. Fikriye yitik bir kadındı. Çünkü Atatürk’ün hayatının belki de en gizli kalan parçasıydı.  Atatürk ile Fikriye’nin ilişkisi nasıldı? Fikriye Köşk’te sıradan bir kadın mı yoksa Mustafa Kemal’in kalbindeki en derin yara mıydı? Fikriye intihar mı etti? Atatürk, Fikriye’ye dinî nikâh