Ana içeriğe atla

BORSADA MANİPÜLASYON

Sahtekar David
Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Türkiye'nin istikrarsızlaştığını ileri sürerek yatırımlarını sıfırladığını açıklayan ABD'li Cumberland Fonu'nun sahibi David Rafael Kotok'un, yalan söylediği ortaya çıktı

Gezi Parkı eylemlerinin yayılma riski nedeniyle Türkiye'deki yatırımlarını sıfırladığını duyuran Amerikalı Fon Yöneticisi David Rafael Kotok'un Türkiye'deki varlıklarını eylemden bir süre önce sattığı ortaya çıktı. Amerikan CNBC ve Türkiye'deki ortağı CNBCE'de önceki gün öğlen saatlerinde yayınlanan söz konusu haberin hemen ardından Borsa İstanbul'daki yerli ve yabancı yatırımcılar arasında panik havası esti. İlk seansta yükselişe geçmiş olan BIST endeksi söz konusu haberle düşüşe geçerek günü yüzde 1,5 kayıpla kapattı. Aynı haberin dün de gazetelerde ve internet sitelerinde yayınlanmaya devam etmesi üzerine yatırımcılar arasındaki tedirginliğin artmasıyla Türk borsasındaki kayıp yüzde 4'ü aştı.

EYLEMDEN ÖNCE SATTI

Amerikan sermaye piyasası otoritesi (SEC) raporlarına göre ABD'li Cumberland Fonu'nun 25 Ocak 2013 tarihi itibariyle Türkiye'deki varlığı 3,5 milyon dolardı. Fon'un SEC'e 24 Nisan 2013 tarihinde yaptığı bildirimde ise Türkiye'deki yatırımlar sıfırlanmış durumdaydı. Türkiye ve dünya kamuoyuna hisselerini Gezi Parkı olayları Türkiye'deki yatırımlarını sonlandırdığını duyuran David Rafael Kotok'un varlıklarını Borsa İstanbul'un 90 binli seviyelerde seyretiği haftalarda satmış olması halinde ciddi bir kar yazmış olacağı tahmin ediliyor. Dün 75 bin seviyelerine düşen borsada Kotok'un ucuzlayan fiyatlardan yeniden hisse alıp almayacağı merak ediliyor.

BORSADA MANİPÜLASYON

Türkiye'nin ekonomik istikrarını hedefe oturtan Amerikalı Fon Yöneticisi David Rafael'in 4 Haziran günü Amerikan CNBC kanalına yaptığı ve Türkiye'de de CNBCE sitesi tarafından aynı gün yayınlanan haberde, 'Cumberland'in Başyatırım Uzmanı David Kotok, ülkede gerilimin devam etmesi durumunda borsada daha fazla düşüş yaşanmasından endişe ettiklerini açıkladı' ifadeleri dikkat çekti. Zira Çarşamba öğlen saatlerine kadar 80 binin üzerine çıkarak toparlanma sürecine giren borsanın, seans arasında yayınlanan bu haberin hemen ardından sert şekilde düşmeye başlaması dikkat çekici bulundu.

GÖZLER SPK'DA

Borsa, Kotok'un açıklamlarından ürken yatırımcıların satışa geçmesiyle iki günde yüzde 6 düştü. Cumberland Fonu'nun Türkiye hisse senetlerini düşük fiyatlardan yeniden satın alıp almayacağı merak ediliyor. Bu operasyonun manipülasyon suçu teşkil edip etmediğine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılması muhtemel bir inceleme sonucu karar verilecek.

KUMARHANE YATIRIMCISI

Eylemlerden önce 3,5 milyon dolarlık hisselerini satıp eylemden sonra da Türkiye'deki yatırımını sıfırladığını duyuran David Rafael Kotok yabancı yatırımcıları ürkütmeyi başardı. Zira borsa Kotok'un açıklamasının ardından iki günde yüzde 6,5 değer kaybetti. Kotok daha önce www.jewishworldreview.com (Yahudi Dünya Eleştirisi) sitesinde yazarlık yaptı. Ayrıca ABD'de New Jersey Kumarhane Yeniden Yatırım Geliştirme Otoritesi'nin (NJ Casino Reinvestment Development Authority) başkanlığını yürüttü.

Tufaya düştüler

'Türkiye'deki yatırımlarımızı sıfırladık' haberi Türkiye'deki gazetelere taşınınca borsa tarihi bir düşüş yaşadı. Ekonomi yayıncılarının, Kotok'un Türkiye'de ne kadar yatırım yaptığını, yatırımını ne zaman paraya çevirerek ülkeyi terk ettiğini araştırmadan haber yaptığı gözlendi.

(Yeni Şafak)

http://www.habervaktim.com/haber/329270/sahtekar-david.html


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur.

Vehbi Koc, Haim Nahum’un oğludur. Haim Nahum, Osmanlı Bankasından çaldığı paraları İsviçre’ye aktardı. Haim Nahum çaldığı paraların yarısını bir oğlu Bernar Nahum’a diğer yarısını da diğer oğlu Vehbi Koç’a verdi. Bernar Nahum ve Vehbi Koç o rtaklasa BEKO’yu kurdular. Vehbi Koç’un serveti, Osmanlı Parasıdır. ***** “Koç ve Doğramacı ailesini yakın izlemeye almak gerek.. Vehbi Koç kimdir? Bakarsınız ipin ucu Bandırma vapuruna kadar gider.. Bernard Nahum da çok önemli bir isim ve tabii Haim Nahum Efendi de öyle.. Koç deyince bugün akla Mustafa Koç, Rahmi Koç gelse de, aslında Koç ailesinin asıl önemli isimleri Kıraçlar. İnan Kıraç da damat..! Bu Hayim Nahum adı önemli.. Lozan’ın perde gerisindeki Siyonist o.. Türkiye’deki “Arap Düşmanı Kemalist Milliyetçilik”i n sponsoru da O. Daha sonra gitti Nasır’a danışman oldu, Arap Yahudilerini örgütledi ve Türk düşmanı Arap milliyetçiliğin in liderliğini üslendi..! Arap düşmanı Kemalist Türk milliyetçiliği fikrinin arkasında kimler vardı bakın bakal

israil’in 2. cumhurbaşkanı Atatürk’ün hocası Şemsi Efendinin oğlu

SABETAY ve PAKRADUNİ’ ler   Selanikli'nin yakın dostları TSK’nın hazırladığı “Atatürk Köşesi”nde Mustafa Kemal Paşa’nın boyunun 1.74 olduğu yazıyor. Bugüne kadar 1.68 olduğu biliniyordu.. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunu açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk’ün boyunun bilinenin aksine 1.68 değil, 1.74 olduğunu açıkladı. Atatürk’ün boyu 1.74 i ken, kilosu 74-76 arası, ayak numarasının da 42 olduğu açıklandı. Siz babasının adının Ali Rıza, annesinin adının Zübeyde olduğunu kabul etmeye devam edin ve tabii Selanik’te doğduğunu da! Resmi tarih iddiasını

Atatürk un SEVGILISI Fikriye nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi.

Hayatı gizemlerle dolu Fikriye’nin intihar etmediği, öldürüldüğü kanaati güçlendi. Yazar Fatih Bayhan tarafından yapılan çalışmada Fikriye’nin aynı zamanda Atatürk’ün imam nikâhlı eşi olduğu ve ondan çocuk aldırdığı iddia ediliyor.  Zübeyde, Makbule, Latife, Fikriye, Sabiha, Ülkü… Atatürk’ün kadınları. Anne, abla, eş, sevgili, evlatlık... Mustafa Kemal’in etrafındaki kadınların her biri ayrı bir araştırma konusu aslında. Latife Hanım ile Atatürk’ün ilişkisi sıradan bir karı-koca münasebeti değildi elbet. Gazi’nin etrafındaki kadınların çoğu güçlüydü şüphesiz. Ama Fikriye’nin durumu farklıydı. Mahzun, acılı, âşık, ihtiraslı, bir o kadar da çocuktu Fikriye. Zaten acılarla örülü hayatı da bunu gösteriyor. Fikriye yitik bir kadındı. Çünkü Atatürk’ün hayatının belki de en gizli kalan parçasıydı.  Atatürk ile Fikriye’nin ilişkisi nasıldı? Fikriye Köşk’te sıradan bir kadın mı yoksa Mustafa Kemal’in kalbindeki en derin yara mıydı? Fikriye intihar mı etti? Atatürk, Fikriye’ye dinî nikâh