Ariel Şaron Beyrut Kasabı Geberdi
Fakat çoğu Filistinli için de 'Kasap'tı o; Beyrut'u işgal eden ve 1982'de Lübnan'da kurulunan Sabra ve Şatilla mülteci kamplarındaki binlerce Filistinli sivilin ölümünden sorumlu olan kişiydi.
Şaron, işgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimini destekliyordu.1967 ve 1973 savaşlarındaki belirleyici tutumuyla birçok İsrailli için kahraman bir savaşçıydı Şaron. Fakat son uygulamalarından biri olan İsrail'in Gazze'den çekilmesi, birçok yandaşı arasında şok etkisi yarattı. Kısa bir süre sonra da art arda geçirdiği beyin kanamaları yüzünden girdiği komadan çıkamadı, kariyeri sona erdi.
Sabra ve Şatilla katliamları
FKÖ'nün Lübnan'dan İsrail'e karşı yönelttiği saldırılara son vermek amacıyla Başbakan Begin'e haber vermeden İsrail ordusunu Beyrut'a gönderdi. İki ay sonra 14 bin FKÖ'lü ve Suriyeli savaşçı Lübnan'ı terk etme konusunda anlaşmaya vardı.
Geride kalan onbinlerce Filistinli Beyrut'ta İsrail denetiminde oluşturulan Sabra ve Şatilla mülteci kampına yerleştirildi.
Şaron, Amerika'ya verdiği sözü tutmayarak FKÖ savaşçılarının kamplarda saklandığı gerekçesiyle baskın yaptırdı.
İsrailli askerlerin can kaybını önlemek amacıyla Lübnanlı Hristiyan Falanjist milisleri bu kampların üzerine sürdü. Ölen Filistinli sayısına dair rakamlar 800 ila 2000 arasında değişiyordu.
Sabra ve Şatilla katliamları olarak anılan bu olaylar, Filistinlilerin Şaron'a büyük bir nefret beslemesine neden oldu.
1982'de Lübnan'ın işgal edilmesiyle ilgili bir mahkeme, katliamdan dolaylı olarak Şaron'u sorumlu bulunca, 1983'te görevine son verildi.
Şeria'da büyük tartışma yaratan duvarı inşa etti.
2005 Aralık'ında geçirdiği beyin kanamasının ardından girdiği komadan bir daha çıkamadı ve 11 Ocak'ta Geberdi.
«تَمُوتُونَ كَمَا تَعِيشُونَ، وَتُبْعَثُونَ كَمَا تَمُوتُونَ، وَتُحْشَرُونَ كَمَا تُبْعَثُونَ.» "
“Yaşadığınız gibi öleceksiniz, öldüğünüz gibi diriltileceksiniz, diriltildiğiniz hal üzere de mahşere sevk edileceksiniz
Hakikatin sesi GERCEK TARIH DEPOSU
Yorumlar